de-huiswerkkamer

De Huiswerkkamer: waarom was het tijd voor een nieuwe naam, huisstijl en locatie?

Basisschoolleraar sprong in het diepe

12 jaar geleden maakte ik de spannende overstap van leraar basisonderwijs naar eigenaar van mijn eigen bedrijf Bureau Drost. Toen ik nog lesgaf bij een basisschool in Dronryp, merkte ik bij mezelf dat kinderen die zich ‘anders’ gedroegen mij triggerden. Wat zat daarachter? Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Ik deed veel intuitief en ik zag dat het effect had. Toch wilde ik graag een (master)opleiding volgen waar ik onderbouwde antwoorden op deze vragen kreeg. Met mijn nieuwe specialisatie begon ik twee dagdelen per week weerbaarheidstrainingen te geven. Dit paste zó goed bij mij, dat ik werk maakte van extra begeleiding geven aan kinderen en jongeren, in de vorm dus van Bureau Drost. Een gok, die overstap. Heel spannend, maar het voelde goed.

De beste ideeën ontstaan als je vrouw snurkt

7 jaar later lag ik ’s nachts in bed. Mijn vrouw Mendy was hoogzwanger van onze jongste zoon en die laatste weken snurkte ze ‘s nachts. Ik kon er niet van slapen, dus ging ik in een andere kamer liggen. Maar in slaap vallen lukte nog steeds niet. Toen ineens bedacht ik me: ik ga met Bureau Drost ook huiswerkbegeleiding geven. Ik merkte dat daar steeds meer behoefte aan was en ik vond het leuk om te doen. Én het bestaat nog niet in Franeker! Impulsief als ik ben, legde ik middenin de nacht de URL voor Huiswerkbegeleiding Franeker vast. Hatsee!

Uit z’n voegen

En zo ging 5 jaar geleden ook dat balletje rollen. En bleek dit balletje zelfs een sneeuwbal, die maar groter en groter werd. De behoefte aan huiswerkbegeleiding bleef maar groter worden en de huiswerktak van Bureau Drost groeide uit z’n voegen. We moesten zelfs naar een ander pand op het Noord verhuizen om ruimte te kunnen bieden aan alle leerlingen die we begeleidden.

Eigen naam en huisstijl

Wat ik van te voren niet had bedacht gebeurde: dit werd een bedrijf op zich. Maar nooit had ik nagedacht over een goede naam, een mooi logo, een professionele website, laat staan wat reclame. En daar was nu dan eindelijk de tijd rijp voor. Mijn Mendy die inmiddels ook haar hart was gaan volgen door haar eigen marketing- en communicatieadviesbureau op te zetten – zette me toe tot nadenken wat ik nu echt belangrijk vond in binnen bedrijven en voor mijn klanten. Waarom doe ik wat ik doe, was een belangrijke terugkerende vraag. Ze hielp me als de beste met het op papier zetten van mijn kernwaarden en wat ik met ‘de huiswerktak’ van mijn bedrijf wilde uitstralen. Zo ontstond een eigen naam en bijbehorend logo en huisstijl. Deze vrouw zette niet alleen onze twee mooie zoons op de aarde, maar hielp ook mee met het laten opgroeien van een ander kindje van mij, wat nu de naam De Huiswerkkamer had gekregen.

Je goed voelen is de basis

De Huiswerkkamer dus. Op het Noord, alle dagen open, ruimte voor 24 leerlingen, 5 begeleiders – waaronder ikzelf. En het voelt beter dan ooit. Waarom? Omdat ik op deze locatie, waar we (what’s in a name?) een echte huiskamersfeer kan neerzetten. Iets wat ik heel belangrijk vind, een fijne gezellige sfeer. Waar wij de kinderen en jongeren die mij altijd al hebben getriggerd optimaal kunnen helpen. Maar niet alleen met hun schoolwerk en cijfers, maar vooral door ze een goed gevoel helpen te geven. Want als ze lekker in hun vel zitten, komen de prestaties vanzelf wel. Dat die aanpak werkt, blijkt wel uit de cijfers: in de afgelopen jaren slaagde 88% tot 90% van al onze leerlingen die moeite hadden met school. Mooi toch?

En daar blijf ik voor mezelf ook heilig in geloven. Zonder me goed te voelen, was De Huiswerkkamer er bijvoorbeeld al nooit geweest.

‘Ik kijk verder dan je cijfers’, zeg ik altijd tegen de jongeren die ik huiswerkbegeleiding geef. ‘Het gaat erom dat je je goed voelt.’ Datzelfde check ik ook nog iedere dag bij mezelf: zit ik – afgezien van wat ik presteer – lekker in m’n vel?

En hoe zit het met jou, hoe voel jij je? Voel jij je nog goed bij wat je doet? Zo ja: goed bezig! Zo nee, wat zou jou kunnen helpen om beter in je vel te komen? Want ook voor jou geldt: je moet je eerst goed voelen om te kunnen presteren. Denk je daar eens over na?

Kom je snel langs?

Ik ben heel benieuwd wat je van de nieuwe locatie én het nieuwe jasje van De Huiswerkkamer vindt. Loop gerust eens binnen op het Noord 44 om te zien hoe het eruitziet. Of misschien ben je wel benieuwd of we iets voor jouw kind kunnen betekenen met De Huiswerkkamer? Dan kun je hier een gratis en helemaal vrijblijvend intakegesprek aanvragen. Kom je snel eens langs voor een kopje koffie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *